Allantoin %0,3 kullanıldığında bile oldukça etkili bir anti inflamatuardır. Hem etkisi hem de ekonomik olması nedeniyle, kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılır.

cildin doğal yenilenmesi desteklemek, tahriş olmasını önlemek, nem tutma kapasitesini geliştirmek ve cildi yumuşatmak için kullanılır.

Serbest akışlı beyaz bir toz görünümündedir, Su fazında çözünür…

Kuru ve çatlak cilt ve dudak bakım ürünleri, diş macunları, ağız çalkalama ürünleri, bebek krem ve losyonları, güneş sonrası ve tıraş sonrası bakım ürünleri, ıslak mendil, şampuan gibi pek çok üründe sıklıkla kullanılır.