Hint yağı bitkisinin tohumlarından elde edilerek çıkartılan bir yağdır. görünüş itibariyle ayçiçeği yağına benzer.

Hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi sonucu ortaya çıkan sarı sıvıya Hint yağı denilmektedir. Hint yağının sağlığa faydalı olmasının en önemli nedeni içerisinde doymamış yağlar barındırmasıdır. Hint yağının en çok rağbet gördüğü ülke Hindistan ülkeleridir.

Hint yağı en çok Afrika ve Hindistan’da kullanılmaktadır. İçerisinde antioksidanlar barındırması ve iltihap karşıtı olması nedeniyle çok fazla kullanılmaktadır.

Hint yağı kullanımı genel olarak ülkemizde güzellik ve kozmetik alanında kullanılmaktadır…